top of page

Lucky Lemon, creative events & hospitality agency.

Publika is de nieuwste telg in de Lucky Lemon familie.

Als creatief event & hospitality agency zijn we al jaren actief in en rond Gent en blijven we gebeten door all things hospitality. Na verschillende zomerbars, bedrijfs- & nightlife events, pop up eventlocaties en 2 festivals is de tijd aangebroken voor een permanente horeca- en eventlocatie. Initiatiefnemers Kim Vlaminck & Lieven Dermul, het ganse Lucky Lemon team en brouwerij Omer Vander Ghinste verwelkomen je nu ook graag in dit prachtig, historisch pand. 

KLcrop.jpg
12-03-22 Lucky Lemon Icoon-178.jpg

A touch of
Lemon.

"Publika wordt een warme & toegankelijke plek waar iedereen welkom is, net zoals bij alle events die we met Lucky Lemon organiseren. Aan enthousiasme geen gebrek hier alleszins!"

Kim Vlaminck, co-founder Lucky Lemon & Publika

Historisch pand.

Publika is gevestigd in een middeleeuws stadshuis of ‘Steen’, opgebouwd in blauwgrijze kalksteen uit de omgeving van Doornik. De eerste geschreven vermelding van het huis dateert uit 1295. In de 15de eeuw kwam het in handen van de corporatie van kruideniers, die het grondig verbouwde. Uit die periode dateert ook de houten dakconstructie en balkenstructuur die tot het gelijkvloers doorloopt. Het pand werd toen als herberg ingericht. De beroemde kunstenaar Albrecht Dürer die in 1521 in Gent verbleef, trakteerde er ten afscheid enkele mensen die hem in Gent hadden begeleid.

browse copy.jpeg
DSC_6758_OG glass_EDIT2_HR editWEB.jpg

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt sinds 1892 in Bellegem. Al 5 generaties lang worden de brouwtradities én de naam Omer van vader op zoon doorgegeven. 
Toen Omer Vander Ghinste in 1892 begon met brouwen, bestonden merknamen nog niet. Om zijn bieren te promoten, liet hij brandglasramen met het opschrift ‘Bieren Omer Vander Ghinste’ aanbrengen aan de cafégevels. Een origineel exemplaar hiervan kan je ontdekken in Publika. Om die authentieke ramen niet bij elke generatiewissel te moeten vervangen, wordt sindsdien elke eerstgeboren zoon ‘Omer’ gedoopt. Vandaag is met de recente intrede van de vijfde Omer Vander Ghinste de toekomst van de brouwerij verzekerd. Hij erfde niet alleen de naam Omer, ook de biergeheimen. 
Met OMER. Traditional Blond en Tripel LeFort biedt de brouwerij verschillende gerenommeerde, kwaliteitsbieren aan volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. 

bottom of page